Nynorskstafetten i Luster

Kristin Fridtun på kulturkvelden

Kristin Fridtun på kulturkvelden

Kring 40 språkinteresserte og songglade lustringar møtte fram på kulturkvelden til Luster mållag 11. februar. Språkhumorist Kristin Fridtun underheldt med «Språklege basketak», som var ordkløyveri på solid fagleg og folkeleg grunn. Den unge filologen frå Elverum er kjend som fast språkspaltist i Dag og Tid og kom i fjor med boka «Norsk etymologisk oppkok». Deretter fekk dei frammøtte prøvd songrøysene då Indre Hafslo Spelemannslag sette i gang med programmet «Dei gamle skulesongane». Innimellom fortalde Malvin Moen om songane og diktarane, som alle saman kom frå den nynorske gullrekkja. Tilstellinga vart halden i høve Nynorskstafetten til Noregs Mållag, og informasjonskonsulent Hege Lothe var til stades og helsa frå mållaget.

Nina Hauge Sørensen, Gunnhild Holen og Hege Lothe

Nina Hauge Sørensen, Gunnhild Holen og Hege Lothe

Noregs Mållag stilte med nynorskstafett-bilen sin i Luster frå morgonen. Kristin Fridtun vitja ungdomsskuleklassar i Gaupne og på Hafslo, og Hege Lothe og Luster mållag hadde møte med styrar Gunnhild Holen i Gaupne barnehage og barnehagekonsulent Nina Hauge Sørensen i kommunen. Noregs Mållag sin barnehagekampanje “Med ord blir verda stor” var her sentral.

Hege Lothe, Jarle Skartun, Erling Bjørnetun, Kjell Ertresvåg og Olav Grov

Hege Lothe, Jarle Skartun, Erling Bjørnetun, Kjell Ertresvåg og Olav Grov

Seinare på dagen var det møte med kommuneleiinga med rådmann Jarle Skartun i spissen. Her tok mållaget mellom anna opp norskopplæringa for vaksne innvandrarar som i dag er på bokmål i Luster og Sogndal, og bruk av nynorske dataprogram. Rådmannen fekk òg overlevert stafettpinnen frå Noregs Mållag.

Les òg Noregs Mållags bloggmelding frå vitjinga.

0 kommentar til “Nynorskstafetten i Luster”


  • Ingen kommentarer

Skriv en kommentar